MediaWatch

Englændere får gratis set-top bokse

To millioner britiske forbrugere får inden for de næste tre år udleveret en gratis set-top boks, så de kan surfe på Internettet via TV.

Det er PowerChannel, der har Granada Media Group i ryggen, der udleverer set-top boksene til de engelske husstande i mod, at forbrugerne hver måned udfylder et spørgeskema med detaljerede oplysninger om deres forbrugsvaner, skriver ZDNet.

Blandt andet vil forbrugerne blive spurgt om, hvilke produkter de er interesserede i at købe via TV. Det er meningen, at de informationer PowerChannel får gennem spørgeskemaerne skal sælges videre til andre firmaer, der er interesserede i oplysninger om engelske husstandes forbrugsvaner.

Set-top boksen vil gøre det muligt for forbrugerne at surfe på Internettet via deres TV. Den browser, der er lavet til formålet, er udviklet af det amerikanske firma PlanetWeb.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs