MediaWatch

EU lande dropper sportslister

Belgien, Grækenland, Spanien, Irland, Østrig, Portugal, Finland og Sverige har således implementeret EU-direktivet "TV uden grænser", men har ikke ment, det var nødvendigt at indføre deres egne lister, oplyser Kulturministeriet i et svar til Folketingets Kulturudvalg.

I Danmark er indført en længere liste med sportsbegivenheder, som skal sendes på kanaler, der kan ses af mere end 90% af seerne. Listen danner baggrund for den kontinuerlige juridiske konflikt mellem kulturministeren og TvDanmark, der udviklede sig i sensommeren, som følge af TvDanmarks køb af rettigheder til landsholdets udekampe i VM kvalifikationen.

Italien, Tyskland og Storbritannien har ligesom Danmark notificeret særlige nationale bestemmelser, mens visse lande slet ikke har implementeret direktivet endnu, og EU-Kommissionen har indbragt Frankrig, Luxembourg, Holland og Italien for EF-domstolen for manglende implementering af direktivet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs