MediaWatch

Kulturministeren: Jeg har beklaget!

Kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (R) siger i at hun allerede har beklaget at hun i et brev til TV 2, umiddelbart efter at medieaftalen blev indgået, har brugt ordet "kompensere".

Det havde hun ikke belæg for, idet medieaftalen netop ikke giver TV 2 kompensation for indtægtstab i forbindelse med de nye regler for børnereklamer. Kulturministeren siger, at hun har ingen anelse om, hvor mange gange hun skal gentage det, men vil da naturligvis gerne igen gøre det på forlangende.

Venstres mediepolitiske ordfører Jens Rohde er utilfreds med kulturministerens forklaringer i sagen om de kompensation eller ej i forhold til TV 2 og børnereklamer. Jens Rohde har derfor bebudet flere spørgsmål, hvor han vil fremlægge dokumenter, der beviser, at der er tale om kompensation og henviser bl.a. til kulturministerens udspil til medieaftale og pressemeddelelsen herom udsendt 21. marts. Men kulturministeren er efterhånden træt af at besvare Jens Rohdes mange spørgsmål i denne sag.

- Jeg svarede allerede i onsdags i Folketinget på Jens Rohdes "afsløring", som han fremlagde ved at citere stribevis af udtalelser, der alle er sagt eller skrevet før medieaftalen blev indgået. Jeg skærer gerne mit svar ud i pap: Hvad jeg har sagt, skrevet, ment, følt eller tænkt, før medieforhandlingerne gik i gang, kan aldrig komme denne sag ved. Det afgørende er, hvad forligspartierne og jeg blev enige om, og hvad jeg har sagt, efter at medieaftalen er indgået. Jeg har beklaget, siger hun.

Jens Rohde ønskede i midten af ugen svar på, hvorfor kulturministeren benægter, at 60 millioner kroner var ment som kompensation til TV2, når hun selv i et brev til TV2s bestyrelsesformand Jens Bilgrav-Nielsen den 31. marts under hånden lovede, at det ekstraordinære tilskud til TV2 var kompensation for det indtægtstab, som stationen skønnedes at lide såfremt kulturministeren ville komme igennem med sine hensigter om at forbyde børnereklamer.

Forbudet mod børnereklamer blev aldrig til noget. Efter længere tids forhandlinger mellem Kulturministeriet og TV 2 lykkedes det i begyndelsen af denne måned at nå frem til et forslag om selvregulering af børnereklamer, der dermed overflødiggjorde et forbud mod børnereklamer. Men selv om kulturministeren ikke fik gennemført forbudet vil TV 2 alligevel opretholde kompensationen på 60 millioner kroner.

Mere fra MediaWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Med ny rabatordning vil Politiken nå de unge

Den klassiske Politiken-læser er allerede dækket ind med Politiken Plus-rabatordningen, lyder det fra forretningsudvikleren bag nyt alternativ. Formålet bag Minus-løsningen er en kombination af kundepleje og -fastholdelse.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs