Dot.com døden fortsætter

MediaWatch

Konsulent- og rekrutteringsvirksomheden Challenger, Gray & Christmas har offentliggjort de månedligt tilbagevendende tal vedrørende lukninger og afskedigelser i IT-branchen. Og tallene fra oktober måned viser, at inden for de seneste 10 måneder er 44 ud af 274 - i alt 16 procent - dot.com virksomheder lukket ned, skriver E-Commerce Times.

Samtidig blev der i oktober måned afskediget 5.677 dot.com medarbejdere, hvilket er en stigning på 18 procent i forhold til september måned. Dermed blev oktober måned den femte måned i træk med fortsat stigning i dot.com afskedigelser og -lukninger. De forretningsområder, hvor det største antal afskedigelser er sket, skal blandt andet findes inden for konsulentydelser og finansielle ydelser. Siden december 1999 er der foretaget mere end 8.100 afskedigelser i disse brancher, mens der i e-handels branchen er foretaget 5.400 afskedigelser i samme periode.

En lang række dot.com virksomheder satser på, at den kommende julehandel skal være en redningsplanke til overlevelse, men Challenger, Gray & Christmas forventer ikke, at julehandlen generelt kan redde dot.com virksomheder. Overlevelse på længere sigt kræver grundlæggende ændringer i selve forretningsgrundlaget, herunder bedre kundeservice og bedre logistik- og distributionssystemer.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også
Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Photo: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter