MediaWatch

Kunden skal ikke frygte e-handel

DR-programmet 19-Direkte viste i aftes, hvordan kriminelle kan købe varer på Internettet for andres regning blot med hjælp fra en kassebon. Historien har været fremme adskillige gange tidligere, og der er kun grund til at bede forbrugerne passe på deres bon'er, mener formand for Foreningen for Dansk Internethandel, Gert Birnbarcher.

- Det er værd at bemærke, at snyderiet næsten altid har rod i den fysiske verden, og altså ikke er et problem, som opstår på Internettet. Det er altafgørende for såvel forbrugerne som for Internet-butikkerne, at e-handel er sikkert, og at danskerne føler sig trygge ved at handle på Nettet, siger Gert Birnbacher.

Den danske e-handel begynder for alvor at vinde fodfæste. Siden april 1999 har Dankortet således været brugt cirka 380.000 gange som betalingsmiddel ved en handel på Internet, viser tal fra PBS.

Og for forbrugeren er sikkerheden lige så stor, som ved at bruge Dankortet hos den lokale bager. Hvis en kundes kontoudskrift ikke stemmer overens med det faktiske forbrug på Nettet, er det nemlig kortudstederen, og i sidste ende forretningen, der betaler.

- Der er faktisk kun registreret 250 indsigelser fra forbrugere over "mistænkelige" dankorttransaktioner der har noget med Internettet at gøre siden april 1999. Dette tal skal ses i lyset af, at der fra april 1999 til september i år har været ca. 380.000 dankorttransaktioner på Internettet i alt, fremhæver Gert Birnbarcher.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs