MediaWatch

Rejsebranchen på Internet

Internet og rejser går godt i spænd. Den erfaring har Nordens førende rejseportal Travelmarket.com gjort, og med udgangspunkt i de erfaringer virksomheden har gjort i Skandinavien, vil Travelmarket.com's Interactiv division nu levere Internet-løsninger til rejsebranchen i Tyskland og England. Travelmarket.com har gennem de sidste tre år udviklet sig til samlingspunkt for rejsebranchen og rejsende, og virksomheden har bevist, at det er muligt for rejsebranchen at skabe solide forretningsmodeller på nettet.

Internet-løsningerne benytter en række af de applikationer, Travelmarket Interactive med stor succes har anvendt til formidling af rejser på nettet. En af de centrale støtte-applikationer i løsningerne er den danske søgemaskine MondoSearch, der skal hjælpe rejsebranchens kunder med at sammensætte den rigtige rejsepakke, når de handler på Internet.

- De løsninger, vi tilbyder, består ud over specialudvikling af en række web builder-moduler, vi ved fungerer, og som kan kobles sammen, så de opfylder rejsebranchens behov. Helt centralt er det at have en søgefunktion, der kan erstatte den personlige betjening og hjælpe kunderne med at få den rigtige rejse til den rigtige pris. MondoSearch har en række faciliteter, der er meget anvendelige i den sammenhæng, siger Kjeld Mathiesen, adm. direktør i Travelmarket Interactive.

MondoSearch er designet, så den fungerer som den intelligente web-receptionist, der modtager kunderne på rejsebureauets website. Kunden kan meget præcist definere, hvad han er interesseret i, hvorefter MondoSearch præsenterer en overskuelig, emneopdelt resultatliste med de mest relevante links øverst. Selv utrænede Internet-brugere forstår logikken bag MondoSearch og kan umiddelbart anvende søgeresultaterne, hvilket har stor betydning for rejsebranchen.

Samtidig har MondoSearch en meget brugervenlig grænseflade, der giver en meget stor frihed, når den skal integreres i rejsebranchens Internet-løsninger. Som applikation er MondoSearch nemlig designet, så den kan integreres fuldkommen i ethvert web-design samtidig med, at selve søgefunktionen kan sættes op til at matche det enkelte rejsebureaus behov. Det gælder eksempelvis sprogdifferentiering, datoindeksering og til- og fravalg af kategorier der skal søges i, der kan sættes op individuelt, så søgeprocessen matcher websidens struktur og indhold.

Travelmarket Interactive er forretningsenhed i Travelmarket.com, der bl.a. omfatter Nordens førende rejseportal. Travelmarket Interactive er totalleverandør af Internetbaserede forretningsmodeller og -systemer til rejsebranchen, herunder integration til både front-office og back-end løsninger. Travelmarket.com planlægger en børsintroduktion i 2001.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs