MediaWatch

For lidt offentlig e-handel

Det viser en repræsentativ undersøgelse blandt 700 offentlige beslutningstagere, som konsulentfirmaet Interflow har gennemført for Forskningsministeriet.

Den offentlige sektor (stat, amter og kommuner) køber ind for ca. 90 milliarder kroner om året, og det skønnes at op til 35 procent af disse kan foretages elektronisk. I følge brancheskøn vurderes besparelses-potentialet ved overgang til elektronisk indkøb i private virksomheder at være mellem fem og ti procent. Et tilsvarende potentiale i den offentlige sektor vil give en samlet gevinst på mindst 1,5 milliarder om året.

- I den offentlige sektor er vi simpelthen forpligtet til at speede processen med overgang til elektroniske indkøb op. Hverken skatteydere eller politikere bør acceptere andet, siger forskningsminister Birte Weiss i en kommentar til undersøgelsen. Resultaterne af undersøgelsen indgår i et debatoplæg, der pt. sendes ud til 3.400 offentlige beslutningstagere, som led i regeringens kampagne for e-indkøb i den offentlige sektor.

Læs hele artiklen på www.mediawatch.dk under "artikler".

Mere fra MediaWatch

Peter Graulund anker nederlag til landsretten

Fodboldkommentatoren tabte sag om uberettiget fyring i byretten, hvor han også blev pålagt at betale en erstatning på 90..000 kr. til det tidligere Nordic Entertainment Group (Nent), nu Viaplay Group.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs