MediaWatch

Danske GSM-licenser er uinteressante

Telestyrelsen har i øjeblikket licenser til GSM900 og GSM1800 i udbud, men ifølge teleanalytiker John Strand fra Strand Consult er der grund til at forvente, at licenserne vil blive fordelt blandt de eksisterende udbydere, Tele Danmark, Sonofon, Telia og Mobilix, skiver Berlingske Tidende.

Der er nemlig ingen grund til at forvente, at de store internationale telegiganter vil være synderligt interesserede, fordi landet er for lille, og dækningen og antallet af licenser er allerede på højde med, hvad andre lande har.

Finske Sonera, som oprindeligt var et af de mest oplagte kandidater til de nye danske GSM-licenser, har valgt at droppe ud af udbudene. Det skyldes ifølge Soneras talsmand, Jyrki Karasvirta, at der ikke vil være nogen forretning i at gå ind på markedet som det ser ud med hensyn til eksisterende udbud og penetration. Det samme kommer angiveligt til at gælde for tyske T-Mobile og svenske Tele1.

Den internationale interesse for de danske GSM-udbud kan tages som indikator for, hvor stor interessen vil blive for den kommende auktion over de danske UMTS-licenser. Både T-Mobile og finske Sonera meddeler, at de ikke vil deltage.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs