MediaWatch

EU-kommisær ønsker mere regulering

Monti, der på det seneste har været udsat for kritik især i USA, sagde på et møde i New York, at Internettet og dets relaterede "new-business" brancher åbner op for øget konkurrence. Kommissæren finder det derfor nødvendigt, at de forskellige regulatorer gør deres indflydelse mere gældende, for derigennem at sikre overgangen til de ny økonomi, skriver Reuters.

Den amerikanske kritik af EU's konkurrencekommissær går på, at Monti tidligere i år har blokeret den amerikanske telegigant Worldcoms overtagelse af Sprint. Derudover finder man fra amerikansk side, at kommissæren generelt set sætter strenge krav for gennemførelsen af de enkelte fusioner. Andre igen finder ligefrem, at Monti decideret har misforstået, hvordan de nye markeder fungerer.

Monti svarer igen på kritikken ved at fremhæve, at selv om man bør sikre omfordelingen af ressourcerne fra de nedadgående til de stærkt voksende markeder, så bør man samtidig sørge for, at dette ikke sker uden regulering, idet han finder, at selv midlertidig markedskontrol kan være skadeligt for de nye markeder.

Kritikerne fastholder, at Monti med sin hårde linje er med til at forhindre udviklingen af nye teknologier samt, at han forfordeler de amerikanske selskaber.

Konkurrencekommissæren fremhæver godkendelsen af de seneste fusioner mellem AOL-Time Warner og Vivendi-Seagram, som i hans øjne kun kunne lade sig gøre i kraft af, at selskaberne kom med de indrømmelser, som de gjorde.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs