MediaWatch

Tele Danmark bakker op om signaturer

For at føre Tele Danmarks kreative ideer ud i verden, har koncernen indledt et samarbejde med Globalsign, så de elektroniske underskrifter fra begyndelsen kan bruges over det meste af verden.

Digitale signaturer forventes at være den sidste forhindring, som skal være overvundet for at e-handlen kan få sit endelige gennembrud i Danmark.

- Sikkerhed er et af de vigtigste områder i forbindelse med at få det elektroniske samfund til at virke. Fremover vil en e-mail kunne være juridisk bindende, hvilket for alvor vil sætte skub i den digitale økonomi, siger sikkerhedschef Per B. Hansen, Tele Danmark Internet.

Digitale signaturer kaldes også for kvalificerede certifikater, og de vil give det digitale erhvervsliv samme betingelser som resten af samfundet. Samtidig åbner den nye teknologi mulighed for sikker elektronisk kommunikation mellem borgere og de offentlige myndigheder.

- Statens krav til digitale signaturer er vigtig for at sikre borgerne og erhvervslivet. Med de nye bekendtgørelser er der ved at blive skabt et gennemskueligt marked for sikkerhed, og Tele Danmark Internet er med helt fremme med den nye teknologi, der trods de høje krav stadig er forholdsvis enkel at anvende for brugerne, siger Per B. Hansen, Tele Danmark.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs