MediaWatch

Surf anonymt på Internettet

Det amerikanske selskab SafeWeb lancerer nu en gratis service, der giver den enkelte bruger muligheden for, at undgå arbejdsgiveres, web-sites, det offentlige samt online leverandørers tracking på Internettet, skriver CNET.

Som situationen er i dag, er det via en Internet Protokol adresse også benævnt identifikator muligt, at bestemme hvor nøjagtig den enkelte internetbruger kommer fra, hvilke sider brugeren sidst har besøgt, hvor ofte denne besøger et bestemt site samt mere specifikke aktioner såsom om brugeren for eksempel har foretaget online shopping.

SafeWebs nye service krypterer denne "data udstødning" og lader dermed brugeren surfe anonymt. Servicen kan hentes ved at logge ind på selskabet site og derfra bruge den pågældende browser. Stephen Hsu administrerende direktør for SafeWeb siger, at selskabets service fungerer som en slags "mellemmand", der taler i kode til brugerens computer. - Enhver der forsøger at tracke dig via SafeWeb, vil grundet denne kodeform blive forhindret i processen således Hsu. Han henviser i den forbindelse til det såkaldte "IP masking", en teknik der krypterer informationer.

Markedet for denne type teknologi er grundet en stigende bekymring omkring den nuværende profileringspraksis på Internettet steget eksplosivt det seneste år. Blandt relaterede programmer kan nævnes : iPrivacy, Freedom samt Anonymizer.com.

SafeWeb forventer, at den simple opbygning af dets nye service vil tiltrække især Internet nybegyndere samt annoncører.

Mere fra MediaWatch

Heartbeats udpeger ny ledelse efter Le Gammeltofts exit

Adm. direktør og stifter af Heartbeats forlod medieselskabet i sidste uge. Finansdirektør i Aller Media bliver midlertidig direktør i selskabet, mens Heartbeats’ chefredaktør, vicedirektør og kommerciel direktør skal stå for at videreudvikle mediebrandet.

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs