MediaWatch

Danmark som IT-uland

Dansk erhvervsliv er løbende på udkig efter udenlandsk IT-arbejdskraft, og virksomhederne frygter, at hvis der ikke kommer en markant udenlandsk saltvandsindsprøjtning i form af IT-eksperter, kan Danmark risikere at blive kørt agterud i den globale konkurrence, skriver Aktuelt.

Ikke mindst Dansk Handel & Service forsøger at vække opmærksomhed omkring problemet. Udviklingschef Markus Bjørn Kraft peger således på, der i dag mangler 20.000 IT-medarbejdere, og at der om to år vil mangle dobbelt så mange, medmindre der gøres noget ved problemet. Såvel Dansk Handel & Service som Dansk Industri kritiserer den langsommelige sagsbehandlingsproces i Udlændingestyrelsen, hvor det kan tage op til fire måneder for en udenlandsk IT-ekspert at få opholds- og arbejdstilladelse. De vil nu presse Indenrigsministeriet med henblik på at få sagsbehandlingstiden ned til to til tre uger.

- Markant import af udenlandsk arbejdskraft er årsagen til, at Israel og USA hører til blandt de førende IT-nationer, siger Markus Bjørn Kraft og henviser til, at udenlandsk arbejdskraft har vist sig at være en væsentlig succesfaktor for IT-branchen i andre lande. Med udenlandsk arbejdskraft bliver virksomhederne multikulturelle, og det skaber dynamik og udvikling, mener Markus Bjørn Kraft.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs