Mobiltelefonen kan afløse dankortet

MediaWatch

Der findes i Danmark allerede tre millioner abonnenter til mobiltelefoni, og dermed er kundegrundlaget på plads for at anvende mobiltelefonen til betalingsformidling. Endnu mangler teknikken i form at det SIM-kort, som gør mobiltelefonen unik, så den kan identificeres, men den teknik forventer teleselskaberne at have klar inden årets udløb.

Danske Bank har allerede i april ansøgt om Finanstilsynets tilladelse til at udbyde betalingsformidling via mobiltelefoner, og med Danske Banks store privatkundebase og mobiltelefonens udbredelse i Danmark, er det et oplagt udviklingsskridt at udbyde betalingsformidling via mobiltelefonen, mener underdirektør John Andersen fra Danske Bank ifølge Børsen.

John Andersen forventer dermed, at den nye betalingsform ved hjælp af mobiltelefonen kan blive en konkurrent til dankortet, men det er dog ikke ensbetydende med at Danske Bank er interesseret i at mindske dankortets indflydelse.

Også Unibank og BG Bank planlægger at udvikle et tilsvarende system for integreret mobiltelefon-dankort. Unibank samarbejder med mobiltelefonproducenterne Nokia, Ericsson og Motorola mens BG Bank er i dialog med svenske Telia.

Både Danske Bank og Unibank er dog enige om, at dankortet i de kommende år fortsat vil være det dominerende system for betalingsformidling i Danmark.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også