MediaWatch

ITEK kritiserer udkast til UMTS-lov

Det forslag mener telebranchens repræsentant, Tom Togsverd, der er direktør branchefællesskabet ITEK, er uspiseligt, skriver Jyllands Posten

Tom Togsverds kritik af Forskningsministeriets lovudkast retter sig mod de dele af loven, som forsøger at begrænse selskabernes handlefrihed ved blandt andet at forbyde selskaberne at danne konsortier, når de byder på UMTS-licenserne. Togsverd mener, at begrænsninger i erhvervslivets muligheder for at indgå i fællesskaber i sidste ende vil svække det produkt, som kommer ud til kunderne.

Videre mener Togsverd at lovforslaget lægger op til øgede beføjelser til konkurrencemyndighederne, som giver myndighederne mulighed for at foretage uanmeldte ransagninger hos teleselskaberne. Det svarer til politistatsmetoder, som svækker teleselskabernes retssikkerhed.

Ifølge kontorchef Sune Rahn fra Forskningsministeriet er kritikken af begrænsningerne i dannelsen af konsortier ikke berettiget, da loven kun begrænser konsortier, som vil kunne hæmme konkurrencen, og ikke samarbejde om udbud af tjenester.

Høringssvar skal være Forskningsministeriet i hænde senest den 3. november 2000 kl. 12.00.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs