MediaWatch

ITEK kritiserer udkast til UMTS-lov

Det forslag mener telebranchens repræsentant, Tom Togsverd, der er direktør branchefællesskabet ITEK, er uspiseligt, skriver Jyllands Posten

Tom Togsverds kritik af Forskningsministeriets lovudkast retter sig mod de dele af loven, som forsøger at begrænse selskabernes handlefrihed ved blandt andet at forbyde selskaberne at danne konsortier, når de byder på UMTS-licenserne. Togsverd mener, at begrænsninger i erhvervslivets muligheder for at indgå i fællesskaber i sidste ende vil svække det produkt, som kommer ud til kunderne.

Videre mener Togsverd at lovforslaget lægger op til øgede beføjelser til konkurrencemyndighederne, som giver myndighederne mulighed for at foretage uanmeldte ransagninger hos teleselskaberne. Det svarer til politistatsmetoder, som svækker teleselskabernes retssikkerhed.

Ifølge kontorchef Sune Rahn fra Forskningsministeriet er kritikken af begrænsningerne i dannelsen af konsortier ikke berettiget, da loven kun begrænser konsortier, som vil kunne hæmme konkurrencen, og ikke samarbejde om udbud af tjenester.

Høringssvar skal være Forskningsministeriet i hænde senest den 3. november 2000 kl. 12.00.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs