MediaWatch

Internet telefon med dansk lyd

Virksomheden har udviklet et modem, så pc-brugere via deres internetopkobling kan føre telefonsamtaler med hele verden i samme lydkvalitet som over en normal telefonlinje. Ifølge Berlingske Erhverv forhandles med et sydeuropæisk teleselskab om en kontrakt på 150.000 modems for et trecifret millionbeløb.

Idémanden bag projektet er den 43-årige Klaus Akselsen, der var med til at videreføre CR Systems på ruinerne af det gamle Christian Rovsing-selskab. Med bistand af lydeksperter og erfarne folk med en fortid i Tele Danmark og Bang & Olufsen har Klaus Akselsen udviklet nettelefonen dels for egne midler, dels med investorstøtte fra Novi Innovation, Vækstfonden og IT-importøren EET Nordic.

Den ny nettelefon vil i givet fald blive leveret som en del af den pakke, som det europæiske teleselskab tilbyder nye internet-kunder, men også danske distributører er interesserede i produktet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs