MediaWatch

Usikkerhed omkring italiensk UMTS

I dag starter den italienske auktion over fremtidens mobillicenser. Forud er gået en stadig stigende usikkerhed om, hvorvidt den økonomiske byrde forbundet med erhvervelsen af mobillicenser, er ved at tage overhånd. Ifølge Financial Times mødtes aktionærerne i Blu, Italiens fjerdestørste teleoperatør, således i aftes for at afgøre om selskabet overhovedet skulle deltage i auktionen.

I skrivende stund er der endnu ikke truffet en endelig beslutning, En afvisning regnes for intet mindre end en katastrofe for British Telekom, der er under pres for at bevise at dets minoritetsinvesteringer i selskaber som Blu, kan danne grundlag for en omfattende europæisk strategi. Den umiddelbare vurdering er dog, at aktionærerne ikke har tænkt sig at modsætte sig engagementet i auktionen lige i øjeblikket.

De seneste tegn på usikkerhed understreger problematikken omkring auktionerne, der har drænet teleoperatørernes pengetanke betydeligt og følgelig sendt sektorens aktiekurser på en decideret rutschetur.

Analytikere vurderer, at den samlede værdi af de fem udbudte licenser vil ligge i omegnen af 20 til 30 milliarder euro. Og den generelle forventning er at få af byderne, vil ønske at stå tilbage uden en licens på det italienske mobilmarked, der er Europas største.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs