MediaWatch

Usikkerhed omkring italiensk UMTS

I dag starter den italienske auktion over fremtidens mobillicenser. Forud er gået en stadig stigende usikkerhed om, hvorvidt den økonomiske byrde forbundet med erhvervelsen af mobillicenser, er ved at tage overhånd. Ifølge Financial Times mødtes aktionærerne i Blu, Italiens fjerdestørste teleoperatør, således i aftes for at afgøre om selskabet overhovedet skulle deltage i auktionen.

I skrivende stund er der endnu ikke truffet en endelig beslutning, En afvisning regnes for intet mindre end en katastrofe for British Telekom, der er under pres for at bevise at dets minoritetsinvesteringer i selskaber som Blu, kan danne grundlag for en omfattende europæisk strategi. Den umiddelbare vurdering er dog, at aktionærerne ikke har tænkt sig at modsætte sig engagementet i auktionen lige i øjeblikket.

De seneste tegn på usikkerhed understreger problematikken omkring auktionerne, der har drænet teleoperatørernes pengetanke betydeligt og følgelig sendt sektorens aktiekurser på en decideret rutschetur.

Analytikere vurderer, at den samlede værdi af de fem udbudte licenser vil ligge i omegnen af 20 til 30 milliarder euro. Og den generelle forventning er at få af byderne, vil ønske at stå tilbage uden en licens på det italienske mobilmarked, der er Europas største.

Mere fra MediaWatch

En ny medieaftale kan være på trapperne

Medieordførerne fra stort set alle partier i Folketinget er kaldt til møde uden bagkant onsdag eftermiddag. Med udsigt til sommerferie om få uger spidser de månedlange forhandlinger om en ny medieaftale til. Flere forventer, en aftale kan lande de kommende dage. Men der er stadig uenighed om afgørende spørgsmål, erfarer MediaWatch.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs