MediaWatch

Weiss vil have snor i teleselskaber

Tilbudskarteller vil i denne sammenhæng sige aftaler, der har til formål eller til følge at indføre konkurrencebegrænsende samarbejder vedrørende bud på auktionen over tilladelser til 3. generations mobilnet. Ifølge bemærkningerne til lovforslaget er forbudet om tilbudskarteller med til at sikre:

"...at auktionen gennemføres under betingelser, der er objektive, gennemsigtige og ensartede for alle de bydende virksomheder. Hvis dette ikke var tilfældet, vil der opstå en risiko for, at auktionen ikke vil medføre en optimal økonomisk tildeling."

Endvidere ligger det nye lovforslag op til "en teleregulering," der skal sikre, at teknologiske landvindinger uden videre kan finde vej til forbrugerne, at forbrugerne kan gennemskue markedets tilbud, og at prisudviklingen fortsat hviler på princippet om "bedst og billigst", med vægt på at aspekterne bedst og billigst er lige vigtige.
Det vil i praksis sige, at teleselskaberne vil blive kigget nærmere over skuldrene i fremtiden. Uanmeldte besøg fra Telestyrelsen, der "på stedet kan gøre sig bekendt med og tage kopi af enhver oplysning," vil såfremt lovforslaget bliver vedtaget blive en ny virkelighed for teleselskaberne.

Lovforslaget forudsættes vedtaget til ikrafttræden den 15. januar 2001.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs