MediaWatch

IBM møder forventninger

Selskabets regnskab for tredje kvartal lever indtjeningsmæssigt op til den oprindelige forventning om end de samlede indtægter endte i et niveau dårligere end forventet. Den samlede indtjening var således på to milliarder dollar svarende til en indtjening på 1,08 dollar per aktie. Dette er en stigning på 15 cent i forhold til resultatet i fjor og dermed fuldstændig på linje med analytikernes forventninger til selskabet, skriver CNN.

På trods af at væksten i de samlede indtægter endte lavere end forventet, er kvartals-resultatet det første i dette finansår, hvor IBM kan fremvise en decideret fremgang i forhold til sidste år. De samlede indtægter steg alt i alt tre procent fra 21,14 milliarder dollar i fjor til 21,8 milliarder i år.

Administrerende direktør Lou Gerster Jr. udtaler, at det har været et solidt kvartal for selskabet med en stigning på 20 procent i indtjeningen per aktie, samt en acceleration i de samlede indtægter set i forhold til første halvdel af året. Gerster siger endvidere, at man gerne ville have set en yderligere stigning i indtægten, men at man var blevet holdt tilbage af blandt andet en manglende evne til at følge efterspørgslen på mikroelektroniske produkter.

Ifølge økonomidirektør John Royce er udsigten for det kommende kvartal positivt. IBM fastholder således dets oprindelige forventninger om at nå en indtjening på 1,48 dollar per aktie. Forventningen bakkes op af blandt andet Andrew Neff analytiker hos Bear Stearns.

IBM aktien lukkede tirsdagens regulære handel i kurs 113,62 en fremgang på 2,50.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs