USA indeks falder på ny

MediaWatch

De amerikanske aktieindeks Dow Jones, Nasdaq og Standard & Poors endte alle lavere tirsdag med fald på henholdsvis -1,46, - 2,32 og -1,79 procent.

De positive nyheder vedrørende våbenhvileaftalen i Mellemøsten og udsigten til en vis lettelse omkring oliepriserne, gav anledning til en kort stigning i den første time efter åbningen. Herefter meldte de stadigt mere indtjeningsbekymrede investorer sig på banen.

Computerchip og internetaktierne førte an i faldet. Således faldt chipproducenten, Micron Technology, 13,9 procent efter nedjusteringer fra analytikerne. Efter børstid kom verdens førende chipproducent Intel med sin indtjening for tredje kvartal. Denne oversteg analytikernes nu nedjusterede forventninger efter selskabets indtjeningsadvarsel 21. september. Intels indtjening steg 52 procent i forhold til samme kvartal sidste år. Intel lukkede, efter et stort fald mandag, stort set uændret tirsdag. Dermed har verdens største producent af computerchips sat mere en 50 procent af aktiekursen over styr i de sidste 6 uger.

Ligeledes var der fortsatte fald i internetaktierne. For eksempel satte Yahoo 11,9 procent til. Dermed har aktien nu tabt mere end 40 procent af værdien, siden selskabet i sidste uge kunne meddele om et kvartalsresultat, der var mere end dobbelt så højt som i fjor. Antallet af annoncører var faldet på grund af konkurser eller annoncestop blandt de internetrelaterede annoncører. Nedgangen gik fra 3.675 til 3.450 annoncører. America Online, der forventes at komme med sit resultat for tredje kvartal i løbet af idag, faldt 17 procent på grund af en tilsvarende frygt for selskabets fremtidige annonce og e-commerce indtægter

IBM kom efter børstid med sine salgs- og indtjeningstal for tredje kvartal. Disse vil med stor sandsynlighed kunne bidrage til en forstærkelse af indtjeningsbekymringen hos investorerne. For trods det at verdens største computerfremstiller kunne fremvise en indtjeningsvækst på 18 procent, så skuffede selskabet analytikerne ved kun at kunne fremvise en fremgang i salget på tre procent. Den realiserede tredje kvartals omsætning på 21,8 milliarder dollar levede ligeledes ikke op til analytikernes forventninger, der var sat til 22,4 milliarder dollar. I eftermarkedet, det vil sige efter børsens åbningstid faldt IBM aktien 12 procent. Slår dette fald igennem med fuld styrke onsdag, vil dette alene kunne medføre et fald på 77 indekspoint i Dow Jones. Indekset sluttede tirsdagen tæt på den magiske 10.000 pointgrænse. Således endte indekset efter et fald på 149 point i niveau 10.089.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Photo: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter