MediaWatch

Skuffelse over aktieoptioner

Problemet med de nuværende regler er, at den enkelte medarbejder beskattes på det tidspunkt, hvor medarbejderen udnytter sin aktieoption. Dermed skal medarbejderen af med penge til staten, inden han sælger aktierne og modtager sin avance. Derfor foreslår skatteminister Ole Stavad, ifølge Børsen, at medarbejderen skal tilbydes tre alternative muligheder, som alle bygger på, at virksomheden kan betale medarbejderens skat i form af en afgift på 40 procent af det samlede løngode - enten kontant, med aktier eller via deponering af aktier i Vækstfonden.

Erhvervslivets organisationer er ikke begejstrede for forslaget. -Det er godt, at man erkender, at der er et likviditetsproblem i de nuværende regler. Men løsningsforslaget er tungt og uhensigtsmæssigt. Det havde været langt bedre og enklere at vælge en model, hvor man betaler skatten, når aktierne sælges, siger chefkonsulent Per Nielsen fra Dansk Industri til Børsen.

Også Dansk Handel & Service finder forslaget problematisk og peger på, at regeringens model ikke er konkurrencedygtig i forhold til beskatningen af aktieoptioner i udlandet, herunder England og USA. Dansk Handel & Service finder det endvidere betænkeligt, at Vækstfonden kan komme til at sidde på en stor aktiepost i de enkelte virksomheder.

Lovforslaget førstebehandles i Folketinget den 24. oktober 2000.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs