Dansk kapital til IT- og Internetfirmaer

MediaWatch

Specielt tre danske ventureselskaber ventes i den kommende tid at ville investere mange millioner i IT- og Internet-selskaber. Det drejer sig om den traditions-rige gamle Brandts Klædefabrik, som for nylig erhvervede sig Techcubator A/S med det formål at opbygge en portefølje af IT- og Internetselskaber. Den anden er 2M Invest, er netop i færd med at lade sig børsnotere, også med det formål at øge investeringer i nuværende og nye Internet-virksomheder. Endelig er der branchens nyeste spiller, Internet Ventures Scandinavia, som er stiftet af tre tidligere succes-rige entreprenører, som også planlægger at investere i en række nye danske Internet-selskaber.

Omfanget af risikovillig kapital til udviklingsvirksomheder i Europa anslås til ved udgangen af 1998 at være omkring 10 milliarder kroner, og det var over en fordobling i forhold til året før, hvor der var omkring 4,4 milliarder kroner i omløb. Indtil videre er denne udvikling gået helt udenom Danmark, men i løbet af de forløbne måneder, har risikovillig kapital strømmet til udviklingsselskaberne.

Fremtiden tegner lys for de lovende danske udviklingsvirksomheder, som beskæftiger sig med IT- og Internet. De tre venturekapitalselskaber, som her er nævnt, repræsenterer tilsammen et trecifret millionbeløb, som står klar til i den kommende tid at blive investeret i vækstselskaberne, og det kan bringe Danmark som udviklingsland for IT- og Internet-virksomhed nærmere på højde med de øvrige nordiske lande.

De nye udviklingsselskaber, som kommer ud af det, vil med tiden selv blive børsmodne, og det vil føre til yderligere kapital, som forhåbentlig vil blive reinvesteret i nye udviklingsprojekter, og dermed er der for første gang i historien skabt et dynamisk og sundt iværksætter- og udviklingsmiljø i Danmark, som kan tiltrække de mange talenter, der i dag arbejder som ansatte i større etablerede virksomheder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også