MediaWatch

Nasdaq stiger dramatisk

Nasdaq-indekset blev fredag udsat for en veritabel købelyst. Investorer med hang til at sikre sig en god handel sendte niveauet betydeligt i vejret. Indekset var ved handelsdagens afslutning således steget med 242,09 point til niveau 3316,77 svarende til en stigning på knap 8 procent. Stigningen er den næststørste nogensinde.

Nasdaq-indekset, der i løbet af efteråret har været ramt af en række indtjenings-advarsler, blev ifølge Brian Finnerty C. E. Underberg Towbins, chef for Nasdaq-handel, ramt af en overvældende købelyst, hvor aktierne nærmest var genstand for en slags "de må bare købes" mentalitet. Clark Yingst, markedsanalytiker for Prudential Securities, karakteriserer fredagens stigning som en form for oversalgssession.

Trods den store stigning var flere af de teknologiaktier, der har lidt store tab i det forløbne år, stadig udsat for nedjusteringer. Blandt andet CMGI og Doubleclick, der har tabt totredjedel af sin værdi, fortsatte med at indkassere tab.

Stigningen efterlader dog stadig Nasdaq 18,5 procent under niveauet set over hele året.

Dow-Jones indekset, der oplevede sit femtestørste fald forleden, steg ligeledes i gårsdagens handel. Med 1,6 procent svarende til 157,60 point lukkede den hullet til et fald på 11 procent set over hele året.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs