MediaWatch

Mobilcom laver 3G kontrakt

Selskabet ønsker for nærværende ikke at oplyse leverandørens navn, men siger, at denne vil blive offentliggjort på et pressemøde i næste uge. Det er almindelig kendt, at Mobilcom har ført forhandlinger med henholdsvis Nokia og Ericsson om opførelsen af det pågældende netværk. Ingen af disse ønsker dog at kommentere sagen, skriver Financial Times.

Kontrakten, der har en værdi af 1,6 milliarder euro, vil blive betalt af leverandøren og selve netværket forventes operationelt i 2002. Mobilcom og den valgte leverandør vil ligeledes udføre samt finansiere fælles marketingaktiviteter af UMTS-servicen over de næste fem år.

Kontrakten er en af de første store sælgerfinansierede handler i UMTS-regi og ses som indikator for det forhøjede finansielle pres på sektoren. Ifølge Angela Dean, analytiker for Morgan Stanley, er den salgsfinansierede model traditionel for telesektoren, men det forventes at de nye UMTS-netværk vil øge nødvendigheden af disse dramatisk.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs