MediaWatch

FDIH lytter til ombudsmanden

Efter en sønderlemmende kritik af danske e-handelspladser meddeler Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH), at erhvervsorganisationerne har et medansvar for situationen. FDIHs formand, Gert Birnbacher, mener dog, at FDIH og resten af branchen har gjort en del for at sikre god skik på nettet, men erkender, at der er behov for yderligere initiativer. Og de er på vej, siger han.

- Det er min opfattelse, at e-handelsvirksomhederne i den seneste tid har haft stor fokus på logistik og leveranceproblemer og mange af dem er desuden hårdt presset på kapitalsiden. Når de ikke har haft fuld fokus på at overholde alle forbrugerbeskyttende regler er det ikke ond vilje, siger Gert Birnbacher, der erkender, at der bør tages hånd om problemerne.

Forbrugerombudsmanden præsenterede torsdag en undersøgelse, der viste, at Kunder i Internetbutikker møder både ulovligheder og grov mangel på relevante oplysninger.

Forbrugerombudsmanden havde undersøgt 18 store elektroniske handelssteder. Hans konklusion var klar: Alle 18 e-handelspladers overtrådte forbrugerlovgivningen. Butikkerne i undersøgelsen omfattede blandt andet boghandlere, legetøjs- og tøjbutikker og tele- og computerforhandlere.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs