MediaWatch

Stort kursdyk i US aktier

Den tiltagende uro i Mellemøsten sendte i går råolieprisen på himmelflugt. Det gav de i forvejen indtjeningsbarsels-bekymrede investorer ny anledning til frygt for selskabernes indtjening. Allerede i de første timer torsdag eftermiddag dansk tid lå Dow Jones indekset nede med tre procent Og da klokken lød ved børsens lukning var det brede indeks over de største amerikanske aktier faldet med 379 point til 10.034,58.

Den store detailhandelskæde Home Depot, der kom med en advarsel om faldende indtjening, faldt med 29 procent og var i høj grad med til at udløse de massive kursfald i så forskellige selskaber som - Boeing, Citigroup, JP Morgan og United Tech , der stod for de største procentvise fald. Udover olieaktierne, var de få aktier der kom igennem børsdagen med stigninger inden for medicinal- og utility-området.

Efter fem børsdage med store fald på vækstaktiebørsen Nasdaq, der har mistet mere end 20 procent i år, var der ellers håb om at Nasdaq-teknologiaktierne torsdag ville nå bunden, fordi investorerne ville rette blikket mod de mange teknologiaktier, der er blevet sat ned på det sidste. Men dette håb blev gjort til skamme i de sidste timer af Nasdaq-børsens åbningstid og indekset lukkede i 3.074,68 - 2,96 procent lavere.

- Vi kan forvente mere smerte. Der er stadig masser af plads til kursfald, siger porteføljemanager, John Forelli, Independence Investment Associates til USA Today torsdag. Han gør opmærksom på de høje værdiansættelser som teknologiaktierne stadig har - selvom Nasdaq nu ligger 37 procent fra sit højeste.

- Hvis Nasdaq bryder igennem 3000, kan det næste stop blive 2500, mener John Forelli.

De internet-relaterede aktier fik den hårdeste medfart. Yahoo tilføjede et yderligere fald på 11,2 procent til onsdagens 21 procentfald på baggrund af selskabets 3.kvartalsmeddelelse i tirsdags efter børsens officielle åbningstid. Kollegaen Lycos fik kappet 12,4 procent af kursen. Amazon fik kursen barberet med 9,7 procent.

Motorola, der har været et af de selskaber, der sidst har meldt sig i Nasdaq-profitwarning-køen, måtte af med yderligere 5,8 procent. Men, bemærkelsesværdigt nok, så steg Intel, - der for godt et par uger siden var først med at give advarsel om faldende indtjening i det kommende kvartal - med hele syv procent.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs