MediaWatch

Silicon Valley på retur

En rapport, der blev offentliggjort onsdag, konkluderer, at området syd for San Francisco, kendt som Silicon Valley, muligvis mister sin position som verdens førende hightech zone. Det vil ske, fordi leveomkostningerne på stedet er for høje. Det er for dyrt at lave forretninger, der er for lidt kvalificeret arbejdskraft og infrastrukturen er for dårlig, skriver AP.

Rapporten, der er udarbejdet i samarbejde mellem den regionale organisation Silicon Valley Network og konsulentfirmaet A.T. Kearney, konkluderer, at de lokale myndigheder i området er nødt til at gøre en indsats for at forbedre niveauet af livskvaliteten i Silicon Valley.

Indtil flere blue-chip teknologivirksomheder holder idag til i Silicon Valley. Heriblandt kan nævnes Intel og Yahoo, men flere af de nystartede virksomheder vælger, ifølge rapporten, at slå sig ned i andre mere attraktive internetbyer, såsom New York's Silicon Alley på Massachusetts Route 128, Tysklands Silicon Saxony og Intelligent Island i Singapore. Flere af disse områder tilbyder skattefordele, nye teknologiparker og andre frynsegoder der skal lokke de nye teknologivirksomheder til.

Undersøgelsen er baseret på interviews med chefer for over 100 virksomheder og viser, at der ikke længere er den samme optimisme at spore i området. Gennemsnitsprisen for et hus i Silicon Valley har for længst overskredet 500.000 dollar og mange ansatte har derfor ikke længere råd til at bo i området, men pendler gerne frem og tilbage med transporttider på op til 2 timer. Virksomhederne ønsker i den forbindelse et tættere samarbejde med de lokale myndigheder om uddannelsesprogrammer, skattefordele samt opførsel af billigere boliger.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs