MediaWatch

Lovbrud hos netbutikker

Direkte ulovligheder og grov mangel på relevante oplysninger. Det er hvad forbrugerne møder som kunder i Internetbutikker, konkluderer Forbrugerombudsmanden i en ny undersøgelse, der er blevet offentliggjort torsdag, skriver Forbrugerinformationens nyhedsbrev.

Forbrugerombudsmanden har undersøgt 18 store elektroniske handelssteder. Hans konklusion er klar: Alle 18 e-handelspladers overtræder forbrugerlovgivningen. Butikkerne i undersøgelsen omfatter blandt andet boghandlere, legetøjs- og tøjbutikker og tele- og computerforhandlere.

Ifølge forbrugerombudsmandens undersøgelse undlader nogle at oplyse kunden dennes rettigheder, og andre skriver direkte ulovlige krav ind i aftalerne som indgås mellem e-handelspladsen og kunden. Ligesom flere af butikkerne ikke kommer med relevante oplysninger - som fx butikkens adresse selv om det er et krav i de retningslinier de nordiske forbrugerombudsmænd tidligere har fremlagt.

Læs hele artiklen på www.mediawatch.dk under "artikler".

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs