MediaWatch

IBM gør gigantinvestering

IBM planlægger nu at udvide sin produktionskapacitet for semikonduktorer. Halvdelen af beløbet skal gå til opførslen af et nyt produktionsanlæg i East Fishkill i New York, og resten skal gå til chipproduktionskapaciteten i IBM's eksisterende produktionsenheder i USA og Japan samt i joint-venture produktionen med franske Infineon, skriver CNN.
Ifølge administrerende direktør i IBM, Lou Gerstner, foretages investeringen for at selskabet kan følge med den stigende efterspørgsel på chips til udbygning af Internet infrastrukturen. Det nye produktionsanlæg skal fokusere på produktionen af chips til netværksservere, internetforbindelsesudstyr og andet netværks- og kommunikationsudstyr.

Semikonduktør-industrien er i dag meget forskellig fra, hvad den var for nogle år siden, mener Gerstner. IBM's Microelectronics gruppe er gået fra primært at forsyne andre IBM afdelinger med komponenter til at være en stærk udbyder på salgsmarkedet, hvor det også sælger sine produkter og licenser til andre virksomheder.

Opførelsen af East Fishkill fabriksanlægget, som forventes at medføre oprettelse af mere en 1.000 nye arbejdspladser, repræsenterer ifølge New York's guvernør George E. Pataki også den største enkeltinvestering i statens historie.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs