MediaWatch

Gigant-fusion godkendt af EU

Internet udbyderen AOL (America Online) og mediegiganten Time Warner fik i dag langt om længe EU's blå stempel på selskabernes fælles fusionsansøgning. EU-Kommissionen har dog kun godkendt fusionen på betingelse af, at det nye selskab overholder indtil flere begrænsninger, skriver CNNdk.

Et af Kommissionens krav blev realiseret allerede i sidste uge, da Time/Warner og musikgiganten EMI besluttede at opgive fusionen af selskabernes musikvirksomhed. Yderligere krav fra Kommissionen er dels, at det nye fusionerede selskab skærer alle forbindelser til den tyske mediegigant Bertelsmann, og dels at selskabet ikke diskriminerer andre aktører på området for digital musikdistribution. Kommissionens afgørelse skal blandt andet ses i lyset af dens frygt for, at et samarbejde mellem de tre mediegiganter vil betyde, at selskaberne tilsammen får for stor indflydelse på medieområdet.

Fusionen er imidlertid ikke endeligt på plads endnu, idet de amerikanske anti-monopol myndigheder fortsat mangler at tage endelig stilling til fusionsansøgningen. I USA frygter myndighederne ikke mindst, at fusionen kan betyde en monopolstilling på kabel-TV området, hvor Time/Warner allerede sidder på en stor del af markedet. Det forventes derfor, at der vil blive stillet krav om, at selskaberne skal lade konkurrenter få adgang til at operere på selskabernes TV-net og online-net.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs