MediaWatch

PC’en flytter hjem

Ifølge en undersøgelse udført af analyseinstituttet Scarborough Research, hvor 175.000 individer over 18 år er blevet adspurgt om deres PC vaner, går 65 procent af de adspurgte, der bor i en husstand med PC, også på Internettet hjemmefra. Denne procentdel udgør en stigning på 29 procent fra sidste år og det betyder, at PC'en er blevet en almindelig husholdningsmaskine i stil med TV og radio.

Med det stigende antal PC'ere i de amerikanske husstande, er computere ikke længere kun en del af forretningslivet, men er ligeledes blevet en fast bestanddel af hjemmelivet. I takt med, at der kommer flere PC'ere i de amerikanske hjem, stiger internetforbruget i hjemmene også. San Francisco figurerer som nummer ét med hensyn til internetadgang i hjemmet, idet 75 procent af husstandene med PC også har internetforbindelse. I Salt Lake City er den 73 procent, mens den i Silicon Valley er 72 procent og 71 procent i Washington D.C. Den gennemsnitlige PC penetration på de 64 markeder undersøgelsen dækker er på 59 procent.

Undersøgelsen viser, at der forsat forventes en stigning inden for antallet af PC'ere i hjemmet. 19 procent af de husstande, der ikke havde PC, regner med at købe en inden for et år. 26 procent af husstandene med PC regner med at opgradere deres inden for samme tidsrum. Undersøgelsen viser også, at PC husstande er kommet tæt på den typiske gennemsnitsfamilie i USA. 70 procent af alle husstande med PC består af boligejere, som er veluddannede og velhavende, 61 procent er ægtefolk, 59 procent består af mindst tre familiemedlemmer, 48 procent har børn og 55 procent er funktionærer med en årlig husstandsindkomst på over 55.200 dollar. Slutteligt har 28 procent mindst en collegeuddannelse.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs