MediaWatch

Icann favoriserer EU

I alt 47 virksomheder og grupper har ansøgt Icann (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) om top-level domæner og betalt 50.000 dollar i afgift. Europa Unionen får derimod tildelt .eu uden beregning og oven i købet uden om de sædvanlige beslutningsgange, og det har rejst spørgsmål om Icann's objektivitet og motiver, skriver ZDNet.

Icann har ændret sine egne regler ved i ubemærkethed at forære Europa Unionen retten til .eu, mens andre virksomheder og grupper kommer til at betale for at ansøge om top-domæner. De mange nye ansøgte navne, som bliver de første konkurrenter til .com, .net og .web, inkluderer .union, .coop, og .web.

Den endelige beslutning om, hvem der bliver blandt vinderne, og hvilke top-level domæner, der vil blive tildelt, bliver truffet af Icann's bestyrelse, og de er ofte blevet beskyldt for at træffe beslutninger for lukkede døre, hvilket er i stik modstrid med den formulerede politik om en åben enhed, som kun varetager interesser for dets internationale medlemskreds.

Beslutningen om at oprette et .eu topdomæne blev truffet af Icanns bestyrelse den 26. september. EU-topdomænet bliver hermed et ud af mere end 250 lande-domæner. Det til trods for at Icanns president Mike Roberts tidligere på året udtalte, at Europa Unionen ikke ville få sit eget top-domæne førend der var formuleret en ny politik omkring lande-domæner.

Tidligere har det været sådan, at lande-domæner, som for eksempel .us og .uk, generelt er blevet tildelt via en speciel liste fra International Organisation for Standardisation, som er et uafhængig upolitisk organisation, som fastsætter standarder for handel, forskning, teknologier og andre aktiviteter.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs