MediaWatch

Ny koncernchef hos Telia

Fratrædelsen sker på et tidspunkt, hvor kursen på Telia's aktier er blevet næsten halveret, men Telia fastholder, at fratrædelsen sker af helbredsårsager og ikke som følge af utilfredshed hos selskabets aktionærer, skriver Nettavisen. Jan-Åke Kark har været Telia's koncernchef siden januar 1998, hvor han overtog posten fra Lars Berg.

Som konstitueret koncernchef indtræder den hidtidige vicekoncernchef Marianne Nivert, men det vurderes af flere svenske medier, at Nivert udelukkende vil være en overgangsfigur, indtil en ny koncernchef findes. De samme medier henviser til, at Telia har behov for en langsigtet løsning med henblik på at stabilisere selskabet på ledelsesfronten. Så sent som for en måned siden afkræftede Kark over for Dagens Industri rygterne om sin afgang.

Nyheden om Kark's fratrædelse fik kursen på Telia's aktier til i løbet af formiddagen at stige med 2,5 svenske kroner til i alt 55,50 kroner pr. aktie. Åbningsprisen lå i juni måned på 85 svenske kroner pr. aktie og er faldet støt siden.

Mediawatch har ikke kunnet træffe kommunikationsdirektør Anders Krarup hos Telia i Danmark for en kommentar.

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs