MediaWatch

Boxman ved vejs ende?

Investorernes stigende aggressivitet overfor business-to-consumers internetgrupperne er nu tæt på at koste Boxman dets eksistens. En eventuel lukning vil betyde et ophør af den højest profilerede e-tailer siden kollapset af Boo.com tidligere på året, skriver Financial Times.

Boxman, der blev lanceret i 1997, gælder i dag som en af de mest ambitiøse internetforhandlere med aktiviteter i otte lande og en investorportefølje, der tæller så prominente navne, som blandt andet de svenske musikgrupper Ace of Base og Roxette, samt den tidligere administrerende direktør for Polygram, nu direktør i Boxman, Alain Levy.

Ambitiøs eller ej, Boxman har længe måttet kæmpe med økonomiske problemer og har trods evnen til at rejse 50 millioner britiske pund siden sin opstart, ikke formået at ændre væsentligt på sin økonomisk trængte situation. Blandt de pengemæssige nederlag kan tælles en fejlslagen 300 millioner punds flotation i april, samt manglende evne til at sikre sig opbakning i sidste måneds forsøg på at sælge fra i et såkaldt åbent tilbud. I den forbindelse fik selskabet kun knap en fjerdedel af de 20 millioner britiske pund, der var påkrævet.

Tony Salter, administrerende direktør for Boxman, fremhæver en fragmenteret liste af aktieholdere, samt et overordentligt negativt marked som hovedgrundene for Boxman's økonomiske problemer.

Boxman har angiveligt brugt mellem en og to millioner britiske pund hver måned på rent tab.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs