MediaWatch

Bredbandsbolaget på standby

Selskabets planlagte notering på henholdsvis Stockholmbørsen og Nasdaq er blevet sat midlertidigt i bero, efter at bestyrelsen har vedtaget, at selskabet bør vente til markedet er mere gunstigt, skriver Financial Times.

Bredbandsbolaget er dermed det seneste i rækken af højprofil-selskaber, der har valgt at forhale en planlagt børsnotering. Så sent som i fredags udskød tyske Leica Microsystems, en af verdens førende fremstillere af mikroskoper og relaterede produkter, sin notering på Frankfurtbørsen.

Den svenske operatørs børsintroduktion, der omfatter et frasalg af 24 procent af aktiebeholdningen, har været under kritik fra analytikerne, idet disse mener prissætningen er for høj. De stiller sig tvivlende overfor selskabets evne til at sikre en fornuftig indtjening, samt dets manglende prognoser for salget.

Jan Morten Ruud, administrerende direktør i Bredbandsbolaget, afviser kritikken og siger, at han mere end nogensinde er overbevist om, at selskabets strategi er den rigtige. Han tilføjer, at man har haft positive møder med en række investorer, men at de seneste uger markante fald på såvel Nasdaq som Stockholmbørsen har fået selskabet til at vente, til markedet er faldet til ro.

Børsnoteringen forventes at kunne indbringe i omegnen af fire milliarder svenske kroner.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs