MediaWatch

Konference om Ny og gammel økonomi

Bestyrelsesformand og direktør i Autodesk, Carol Bartz, er indbudt som en af hovedtalerne på konferencen European Technology Roundtable Exhibition (ETRE) i Prag d. 13. oktober i år. Sammen med direktører fra 3Com, QUALCOMM og Nortel Networks skal Carol Bartz blandt andet diskutere forholdet mellem den såkaldt gamle økonomi og den nye Internet-økonomi.

Tidligere på året udråbte Fortune Magazine Carol Bartz til en af de mest indflydelsesrige erhvervskvinder i verden, og hendes arbejde som bestyrelsesformand og direktør i Autodesk har placeret hende i en udvalgt gruppe af kvinder, der står bag store teknologivirksomheder.

- Udviklingen går i én retning - mod Internet. Derfor ser vi et væld af gamle virksomheder udforske mulighederne for at overføre deres viden og ekspertise til Internet-baseret virksomhedsdrift. Stjernerne i den nye økonomi er ikke de mange døgnfluer, men tværtimod virksomheder med etablerede navne, et teknologiske forspring og evnen til at omstille sig hurtigt, siger Carol Bartz, bestyrelsesformand og direktør i Autodesk.

Autodesk har selv gennemgået en meget aggressiv omstruktureringsplan, der skal sikre, at virksomhedens designprodukter i videst muligt omfang kan benyttes via Internet og ved hjælp af trådløse teknologier. Carol Bartz har desuden lagt stor vægt på at lade nye virksomheder udspringe af Autodesks arbejde med teknologier til Internet. Blandt andet blev Buzzsaw.com og Redspark Inc. sidste år lanceret som brancheportaler for designmedarbejdere i konstruktions- og produktionsindustrien.

ETRE-konferencen i Prag sætter i år ny deltagerrekord med flere end 800 virksomhedsledere fra 40 lande. IT-konferencen fokuserer denne gang på fremtidens e-commerce, følgevirkningerne af den massive kapitalindsprøjtning i Internet-virksomheder samt den videre udvikling af Internet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs