MediaWatch

SBC, Ameritech står for skud

Et år efter fusionen mellem SBC Communications og Ameritech overvejer FCC nu en mulig anklage for overtrædelse af de fusionsbetingelser, der blev defineret inden fusionen sidste år mellem de to selskaber. Det er specielt på serviceområdet, at SBC/ Ameritech ikke har levet op til betingelserne. Forbrugergrupper i New York og Californien har således klaget over servicen, skriver Wall Street Journal.

Efter en 15 måneders undersøgelse, der viste at fusionen kun ville give forbrugerne få fordele og at der formentlig ville opstå konkurrenceforvridning, gav FCC alligevel sin godkendelse af fusionen dog med 30 betingelser påhæftet handlen.

I Illinois skal SBC's Ameritech-enhed ved udgangen af i år betale en bøde på 34 millioner dollar. Bøden er udstedt fordi selskabet ikke har overholdt den lovede service. Ifølge SBC har problemerne med servicen intet med fusionen at gøre. De er mere resultatet af en stigning i efterspørgslen efter telefonlinier samtidig med, at 10 procent af selskabets teknikere sagde op inden regeringens ændringer i pensionsordninger trådte i kraft.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs