Chikane af e-handel

MediaWatch

Det er forhold, der kan nedlægge virksomhederne og begrænse udbredelsen af e-handel i Danmark.

- Passer man ikke på, så kan den slags æde overskuddet op, siger direktør Kurt Jacobsen, Guleroden.dk. til ComputerWorld. Mange mindre webbutikker risikerer at lide butiksdøden.

Danske netvirksomheder har været tvunget til at tilbyde kunderne betaling via efterkrav, fordi frygten for misbrug af kreditkortnumre afholder kunderne fra at betale med dankort via nettet. Denne frygt er totalt ubegrundet.

- Set fra kundens synsvinkel, er det i princippet sikrere at anvende sit dankort via Internet end i en fysisk butik i den analoge verden. På nettet er du sikret via lovgivning om betalingsmidler, der også omfatter betalinger på nettet, siger Martin von Haller Grønbæk, medstifter af og advokat for FDIH.

Frygten for misbrug af kreditkortnummeret og deraf afledt manglende salg via nettet, har fået mange netbutikker til at tilbyde betaling per efterkrav. Dette giver så anledning til denne form for svindel. Det er derfor essentielt at få dæmpet forbrugernes frygt for misbrug, da dette både vil begrænse e-fusk og fremme Internet handelen i Danmark.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også