MediaWatch

EMI og Time Warner dropper fusion

Den 5. oktober blev dagen, hvor mange ugers forhandlinger mellem på den ene side EMI og Time Warner og på den anden side EU's konkurrencemyndigheder blev endeligt stoppet. Selvom de to medieselskaber i sidste del af forhandlingerne tilbød at frasælge væsentlige dele af deres virksomhed, var EU-Kommissionen ikke indstillet på at godkende fusionen, skriver Financial Times.

De to selskaber havde tilbudt at sælge såvel Virgin Records og Chappell Music Publishing med henblik på at undgå at blive dominerende på musik-markedet. EU-Kommissionen fandt på trods heraf, at fusionen ville medføre for stor dominans på blandt andet området for online distribution af musik samt på området for teknologiske standarder.

Begge selskaber giver udtryk for, at de fortsat vil undersøge, om der er mulighed for at finde måder at samarbejde på, som ikke strider mod EU's konkurrenceregler. Dette finder Financial Times imidlertid usandsynligt, idet det ikke tidligere er lykkedes selskaber at restrukturere en fusion, som en gang er blevet nægtet af EU-Kommissionen.

EU-Kommissionen forventer fortsat at godkende fusionen mellem AOL og Time Warner ikke mindst efter at selskaberne har accepteret nye indskrænkninger i det fælles selskab.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs