MediaWatch

Navision truet

Når KFX-indekset om en måneds tid skal sammensættes på ny, er den tidligere børskomet Navision i fare for at blive vraget til fordel for en mere stabil aktie. Årsagen er, at Navision's markedsværdi siden foråret er faldet fra 25,8 milliarder kroner til i dag 5,6 milliarder kroner - et fald på 78,3 procent. Det skriver Børsen. Markedsværdien på 5,6 milliarder kroner ligger under det forventede mindstekrav fra Fondsbørsen side på 6 milliarder kroner.

Navisions finansdirektør, Christian Seideling, udtaler om udviklingen til Børsen: -Det er beklageligt, hvis vi ryger ud på grund af en vigende markedsværdi. Alle IT-aktier er trykkede på prisen, men vi har en af de bedste likviditeter på Københavns Fondsbørs, så det ville være ærgerligt. Vi vil gerne være i KFX, men er det markedets dom, så må vi komme igen næste gang.

Så sent som i midten af september måned offentliggjorde Navision sit årsregnskab, som viste, at Navision forventer en væsentlig lavere vækst næste år i forhold til i år. Umiddelbart efter offentliggørelsen af årsregnskabet faldt kursen på Navision-aktien med 45 kroner.

Hvis Navision ryger ud af KFX-indekset synes i-data at være en oplagt afløser, mens den tyvende - og for øjeblikket ubesatte plads i KFX-indekset - kan blive en kamp mellem Jyske Bank og Bang & Olufsen.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs