MediaWatch

Amazon’s strategi kritiseres

Robertson Stephens anerkendte analytiker Lauren Cooks Levitan konkluderer i en nyligt offentliggjort rapport, at Amazon's forretningsstrategi, der ifølge selskabet bygger på at have "Verdens største udvalg" med merchandise indenfor fjorten kategorier, kan skade dets langsigtede indtjeningsevne, skriver CNN.

Ifølge Levitan er Amazon's produktlinie for bred og resulterer i en ineffektiv ordrebehandling og levering. Tabet per ordre er opgjort til omkring 3 dollar og sammenholdt med et øget krydssalg til dets enorme kundegrundlag og en kompleks distribution, vil dette på sigt kunne skade indtjeningen. Levitan mener på den baggrund, at det er legitimt at rejse spørgsmålstegn ved selskabets langsigtede strategi. Trods kritikken fastholder Levitan dog sin langsigtede købsanbefaling af Amazonaktien, idet hun mener selskabet med en række ændringer, sagtens kan skabe den fornødne indtjening.

Bill Curry, talsmand for Amazon, siger, at selskabet ikke er af den overbevisning, at dets forretningsstrategi er så dårlig endda. Han er dog enig i, at investorer, der ønsker en hurtig gevinst, ikke bør købe aktier i selskabet, da der i tråd med forretnings-strategien overvejende er tale om en attraktiv aktie for langtidsinvestering.

Amazon, der oprindeligt startede ud med salg af audio, video og bøger, har siden udvidet sit sortiment, således at det i dag omfatter 18 millioner artikler fordelt på 14 hovedkategorier.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs