Ericsson nedjusteres

MediaWatch

Prognosen for Ericsson's tredje kvartal ændres således fra 0,44 svenske kroner pr. aktie til 0.28 kroner pr. aktie, hvilket svarer til en nedjustering på 36 procent. Også prognosen for årets samlede indtjening nedjusteres fra 3,22 svenske kroner pr. aktie til 2,92 kroner pr. aktie, skriver Dagens Industri.

Teleanalytiker Anita Farrell fra Merill Lynch forklarer nedjusteringen med, at Ericsson's tab på mobiltelefon-siden er større end forventet. Det hænger ifølge Farrell sammen med, at Ericsson ikke har formået at have de rette produkter på de rette tidspunkter. Endvidere sætter Farrell spørgsmålstegn ved Ericssons satsning på udvikling af billige mobiltelefoner, idet Ericsson traditionelt har været bedst til de dyre telefoner.

Ericsson's problemer med at få succes inden for forbrugerprodukter medfører, at Merill Lynch også har fundet det nødvendigt at korrigere prognosen for det forventede årstab på mobiltelefonsiden fra et forventet tab på 6,5 milliarder svenske kroner til et tab på 7,5 milliarder kroner. Merril Lynch påpeger, at den generelle tillid til Ericsson bevares, men at man har fundet det nødvendigt at justere prognosen for området for forbrugerprodukter efter samtaler med Ericsson's ledelse.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også