MediaWatch

Usynlige IT-udgifter for 14 mia.

Analysefirmaet IT Optima er i gang med at udvikle Danmarks første IT-effektivitetsindeks, der gør det muligt, at opgøre ansattes tidsforbrug på uhensigtsmæssig anvendelse af IT, og på et overordnet niveau vil det nye indeks måle effektiviteten af en virksomheds IT-investeringer. Det skriver Jyllands-Posten.

I første omgang kan IT Optima konstatere, at danske virksomheder hvert år spilder milliarder af kroner på "skjulte" eller "usynlige" IT-udgifter. Det kan være når computeren går ned, ansatte der ikke kan finde ud af programmerne og for eksempel ansatte der bruger tid på at hjælpe kolleger foran skærmen. Efter af have foretaget flere tusinde målinger ude i danske virksomheder vurderer IT Optima, at de usynlige IT-udgifter koster de danske virksomheder 14 milliarder årligt.

Det nye IT-indeks, TIP Suite 2000, vil fungere som måleredskab, der helt præcist kan dokumentere, hvad virksomheder får ud af IT-investeringer. Det er hensigten med det nye IT-effektivitetsindeks, at det skal kunne give virksomhederne et mere reelt billede af, hvor gode de er til at få nytte af deres IT-investeringer.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs