Ericsson planlægger 4G teknologi

MediaWatch

Mens teleoperatørerne endnu arbejder på at få styr på den finansielle byrde associeret med købet af tredje generations mobillicenser, har det svenske selskab meddelt, at det har startet planlægningen af en fjerde generation. Den nye generation vil i lighed med anden generation repræsentere et kvantespring i Internet adgangshastighed samt billedkvalitet, skriver Financial Times.

Hakan Eriksson, selskabets researchchef, siger til Financial Times, at fjerde generation vil kunne bringe hastigheden op på 50 gange det af tredje generation. Mens 3G netværkene vil øge hastigheden til 2 megabit per sekund, godt 200 gange hurtigere end det i dag er muligt, vil 4G altså kunne nå op i nærheden af 100 megabits. Samtidig vil billedgengivelsen blive væsentligt forbedret, hvilket dermed skulle skabe en mere virkelig fornemmelse.

Ericssons siger, at den typiske "lead time" for mobilsystemer er omkring ti år og påpeger i den forbindelse, at selskabet påbegyndte planlægningen af tredje generation i 1991, endnu mens anden generation af GSM netop var startet. Selskabet forudsiger, at den nye generation vil være operationel omkring 2011, og at det vil blive bygget på anden fase af 3G, når alle netværkene vil være baseret på Internet protokol telefoni.

Hakan Eriksson forudsiger ligeledes, at selv om den nye generation vil kunne bygges ind i 3G telefonspektret, så vil den forhøjede kapacitet med stor sandsynlighed kræve endnu mere spektrum. Dette vil betyde, at operatørerne endnu en gang må investere i udstyr og services for at benytte teknologien.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også