MediaWatch

Tvivl om Bredbandsbolaget

Bredbandsbolaget, som installerer højhastighedsnetværk i bolig- og antenneforeninger i Sverige, Norge og Danmark, fremlagde i sidste uge selskabets børsprospekt. Indholdet af børsprospektet har imidlertid fået en ublid medfart af den svenske erhvervspresse, skriver Dagens Industri.

Den hårdeste kritik kommer fra Finanstidningen, som skriver, at prospektet er under al kritik. Finanstidningen kritiserer først og fremmest, at Bredbandsbolaget i børsprospektet lægger op til en markedsværdi af selskabet på op mod 15 milliarder kroner. Det finder Finanstidningen urealistisk i betragtning af, at selskabet ingen indtægter har og samtidig ikke giver noget bud på, hvordan og hvornår de store investeringer skal tjenes hjem igen. Finanstidningen fraråder derfor at købe aktier i selskabet.

Veckans Affärer hæfter sig ved, at Bredbandsbolaget i første halvår havde et tab på 276 millioner kroner, men at Bredbandsbolaget i prospektet ikke desto mindre giver udtryk for, at selskabet fortsat vil tabe penge og måske aldrig kommer til at tjene penge. Som følge heraf anser Veckans Affärer, at der er begrænset grund til at blive aktieejer i Bredbandsbolaget.

Endelig forholder også Dagens Industri sig skeptisk over for børsnoteringen og peger primært på, at Bredbandsbolaget går på børsen på et meget tidligt tidspunkt, idet selskabet på nuværende tidspunkt kun har 4.300 betalende kunder. - Ved første øjekast ser aktien ikke særlig billig ud, skriver Dagens Industri.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs