MediaWatch

Folk vil have gratis Internet

Det svenske Internet analyse firma Netsurvey har undersøgt en række Internet brugeres villighed til at betale for tjenester på Internettet, og resultatet viser, at betalingsviljen kan ligge på et meget lille sted, skriver svenske Vision. Forbrugerne har vænnet sig til, at anvendelsen af tjenester på Internettet er gratis og derfor er ni ud ti Internet brugere ikke indstillet på at skulle betale herfor.

Som nærmere forklaring på, hvorfor man ikke ønsker at betale for Internet tjenester, har 68 af respondenterne svaret, at de regner med at kunne finde materialet gratis et andet sted på Internettet. 36 procent har svaret, at det er besværligt at betale på Internettet, mens 32 procent har svaret, at Internet tjenester pr. princip børe være gratis.

Internet brugernes modvilje til at betale for tjenester på Internettet vurderes af svenske Borneo Internet Management blandt andet at hænge sammen med, at de har været vant til, at virksomheder i kampen om at vinde markedsandele har lanceret flere og flere tjenester gratis. Virksomhederne har håbet efterfølgende at kunne tage penge for supplerende "added value services", men er på grund af markeds-situationen blevet tvunget til også at gøre disse services gratis.

Borneo Internet Management vurderer, at virksomhederne vil kunne tage penge for unikke services, hvor betaling kan ske via mikrobetalinger - hvis de store aktører står bag om en standard for denne betalingsform.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs