MediaWatch

Himmel og helvede i IT-verdenen

Man skal 10 år tilbage i tiden for at opleve at Nasdaq-indexet faldt i september ifølge Finansavisen. Selskaber som Intel, Sprint, Eastman, Kodak og sidst Apple, er kommet med resultatvarsler, der har sendt deres aktier på en dramatisk dykkertur med 20 til 40 procent.

De omtalte resultatvarsler skaber bekymring, fordi det er store og velkendte selskaber, der ikke har haft problemer tidligere, forklarer porteføljeforvalter hos BlackRock Advisers Inc., Andy Damm. I fredags faldt Nasdaq 2,8 procent, godt hjulpet af Apple's resultatadvarsel. Fredagen sluttede på 3.672 point, hvilket næsten er 30 procent lavere end topnoteringen på 5.048 point i marts.

Det kraftige fald efter resultatadvarslerne fra de solide teknologiselskaber med god indtjening indikerer, at markedet er nervøst og at den generelle priser på aktierne er for høj. Således var kursfaldet for Intel på over 20 procent til trods for moderate justeringer i indtjeningsforventningerne.

Mere fra MediaWatch

Heartbeats udpeger ny ledelse efter Le Gammeltofts exit

Adm. direktør og stifter af Heartbeats forlod medieselskabet i sidste uge. Finansdirektør i Aller Media bliver midlertidig direktør i selskabet, mens Heartbeats’ chefredaktør, vicedirektør og kommerciel direktør skal stå for at videreudvikle mediebrandet.

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs