MediaWatch

MTV drosler ned

MTV's drøm om, at blive dominerende musikleverandør på Internettet ligesom Tv-stationen er på TV-markedet, er indtil videre stødt på grund. MTVi, der er MTV's datterselskab for internetaktiviteter, har meddelt, at hver fjerde af 420 ansatte bliver afskediget og at den planlagte børsnotering er aflyst. Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge MTVi's administrerende direktør Nicholas Butterworth er markedet for onlinemusik overordentligt omskifteligt, hvilket gør gængs budgetlægning til en nærmest umulig disciplin. Derfor mener han, at en børsnotering nu ikke vil sætte en fair markedsværdi på MTVi, hvilket han angiver som årsag til, at MTV har valgt at afblæse den.

MTVi har ikke mindre en 22 websites og ifølge eget udsagn er kundebesøgende i stigning, hvilket gør, at MTVi allerede i år forventer at fordoble den reklamebaserede omsætning til hen ved 50 millioner dollar. Størstedelen af de fyrede medarbejdere leverede online nyheder om musikindustrien.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs