MediaWatch

MTV drosler ned

MTV's drøm om, at blive dominerende musikleverandør på Internettet ligesom Tv-stationen er på TV-markedet, er indtil videre stødt på grund. MTVi, der er MTV's datterselskab for internetaktiviteter, har meddelt, at hver fjerde af 420 ansatte bliver afskediget og at den planlagte børsnotering er aflyst. Det skriver Jyllands-Posten.

Ifølge MTVi's administrerende direktør Nicholas Butterworth er markedet for onlinemusik overordentligt omskifteligt, hvilket gør gængs budgetlægning til en nærmest umulig disciplin. Derfor mener han, at en børsnotering nu ikke vil sætte en fair markedsværdi på MTVi, hvilket han angiver som årsag til, at MTV har valgt at afblæse den.

MTVi har ikke mindre en 22 websites og ifølge eget udsagn er kundebesøgende i stigning, hvilket gør, at MTVi allerede i år forventer at fordoble den reklamebaserede omsætning til hen ved 50 millioner dollar. Størstedelen af de fyrede medarbejdere leverede online nyheder om musikindustrien.

Mere fra MediaWatch

Debat: Mediepolitik uden jordforbindelse

Magter folketing og regering at lave en medieaftale, der kan gennemføres, og vil den fungere i virkelighedens mediemarked? Sporene skræmmer. Den seneste medieaftale fra 2018 er et klart eksempel på, hvor galt det kan gå. Men den var desværre ikke en undtagelse. Sådan lyder det fra rådgiver og tidl. generaldirektør i DR Christian S. Nissen i dette debatindlæg.

Seneste nyt

Se flere jobs