MediaWatch

Microsofts medstifter stopper

Paul Allen, 47 år og en af de oprindelige medstiftere af Microsoft, træder ud af selskabets bestyrelse, men fortsætter som "rådgiver". Allen, der regnes som verdens tredje mest velhavende person, vil stadig bruge tid på arbejdet for Microsoft, men vil fremover i højere grad koncentrere sig om de teknologiske aspekter frem for de handelsmæssige, skriver CNN.

- Paul og jeg har et utroligt venskab, der går 30 år tilbage. Jeg vil fortsætte med at sætte pris på hans venskab og rådgivning i de kommende år, sagde Bill Gates i går i en udtalelse i forbindelse med offentliggørelsen af Allens tilbagetræden.

Allen og Bill Gates grundlagde Microsoft i 1975, men allerede i begyndelsen af 1980-erne måtte Allen trække sig fra den daglige drift i Microsoft på grund af sygdom. Senere blev Allen en succesrig IT-entreprenør og investor. I dag regnes han for at have andel i ca. 140 nyetablerede medieselskaber.

Paul Allen aftræder den 9. november.

Mere fra MediaWatch

Top 20: To premierer strøg til tops

En sæsonpremiere på DR1 og en programpremiere på TV 2 trak flest seere til flow-tv i sidste uge, mens DR's seneste søndagsdrama havde det sværere.

Seneste nyt

Se flere jobs