MediaWatch

EU blokade appelleres

Ifølge WorldCom er den indsendte appel til den Europæiske Ret af Første Instans ikke tænkt som et forsøg på at genoplive den 120 milliarder dollar store handel, men snarere at oplyse Kommissionen om, at dens analyse af handlens indflydelse på Internettet var fejlagtig. Samtidig ønsker selskabet at rense sit navn med henblik på fremtidige afgørelser, skriver Bloomberg News.

Michael Salsbury, der er "general counsel" for WorldCom, udtaler, at Kommissionen fundamentalt set har misforstået Internettets høje grad af konkurrencementalitet, samt hvorledes Internet services generelt set bliver udført.

Han siger endvidere, at det overordnede hensyn til selskabet, dets kunder samt Internetindustrien som et hele, har gjort det magtpåliggende for WorldCom at indgive appellen. Selskabet håber gennem denne, at forhindre afgørelsen i at danne præcedens for Kommissionens fremtidige aktioner på området.

EU's konkurrencekommissær Mario Monti siger, at han er fuldstændig sikker på at Kommissionens afgørelse i den pågældende sag, uden problemer vil kunne klare et retsligt eftersyn.

WorldCom må sandsynligvis påregne, at der kan gå mindst to år før retten træffer en endelig afgørelse. Traditionelt set plejer retten at dømme i Kommissionens favør, om end den fra tid til anden reducerer bødestørrelsen.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs