Apple varsler indtjeningsfald

MediaWatch

Selskabet meddeler, at dets indtjening i kvartalet, der slutter med udgangen af denne måned, vil blive betydeligt lavere end oprindeligt antaget. Således forventes det, at de samlede indtægter vil andrage mellem 1,85 og 1,9 milliarder dollar. Indtjeningen per "diluted" aktie ekslusivt investeringsfortjeneste vil ligge mellem 30 og 33 cent, skriver CNN.

Meddelsen kommer som et chok for Wall Street, idet analytikerne oprindeligt havde sat selskabet til at tjene 45 cent per aktie. Dermed synes der at være skabt fornyet frygt for en generel afmatning på markedet for personlige computere.

Apple's advarsel, der kom efter afslutningen af den regulære handel, sendte i den såkaldte "after hours trading" selskabets aktie i frit fald med en nedgang på 39 procentpoint til følge. Aktien, der nu handles i nærheden af kurs 33, var ellers som følge af et overvejende positivt marked steget 9 procentpoint til kurs 53,50.

Såvel Dow Jones som Nasdaqindekset steg trecifret i dagens handel. Sidstnævntes stigning var den første i seks dage. Dow Jones-indekset sluttede 195,70 point højere i niveau 10824,06, svarende til en stigning på 2 procent, mens Nasdaq Composite indekset steg 121.98 point til niveau 3778,28, svarende til en stigning på 3 procent.

Apple's ledelse udtaler, at man vil justere forventningerne for det kommende kvartal og at man trods det aftagende salg, forbliver positive overfor fremtiden.

Den endelige offentliggørelse af kvartalsregnskabet finder sted den 18 oktober.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også
Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Foto: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter